2008. 12. 01.

Ombudsman - lelki terror - döbbenetes!


„A lehető legmagasabb szintű jogi védelmet szeretne az ombudsmanok és munkatársaik számára az állampolgári jogok országgyűlési biztosa
Szabó Máté azt javasolja a döntéshozóknak, hogy védjék meg őket mindazoktól a támadásoktól, amelyek azért érik őket, mert kritikát gyakorolnak a hatóságok és más szervezetek tevékenysége felett.

A biztos ugyanakkor úgy vélte: nemcsak újabb szabályozásra van szükség, hanem olyan jogi és politikai kultúra megteremtésére is, amelyben fel sem merülhet az ilyen fenyegetettség lehetősége.

Szabó Máté emlékeztetett arra, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosát mint közjogi méltóságot jogvédő tevékenységének biztosítására megilleti az országgyűlési képviselő mentelmi joga.”
forrás: www.inforadio.hu


Olvasásra ajánlom még, a http://dejure.hu oldalán még erről a témáról szóló, bővebb cikket:
http://dejure.hu/2008/11/23/szabo-mate-kerese/

Most Magyarországon itt tartunk, az ombudsmant és a társait védeni kell. Intő jel ez mindenki számára, aki csak felfogta, hogy miről is van valójában szó:

„Szabó Máté közölte, hogy már több munkatárság érte "retorzió" a vizsgált szervezetek részéről. A munkatársaival, mint magánszemélyekkel vagy családtagjaikkal szemben hozott hatósági intézkedések (például hatósági ellenőrzés, munkabérre elrendelt letiltás, azonnali inkasszó érvényesítése, végrehajtási jog bejegyzése ingatlantulajdonra) hátterében jóhiszeműséget feltételez a biztos. "Ám felmerül a retorzió gyanúja akkor, ha a konkrét vizsgálati megállapításaim közlését vagy netán nyilvánosságra hozatalát követően hoz ugyanaz a hatóság, amelyet vizsgáltak, rövid időn belül jogszerű, többé-kevésbé szabályos, ám célzottnak tűnő intézkedést - éppen a vizsgálatot végző munkatársamat érintő ügyben."- http://dejure.hu
Most Magyarországon, a lelki terrorizálás módszerét, már az ombudsman és a társai ellen is használják. Elindultak a szakszervezetek által szervezett tüntetések,a bérekért, a biztonságért, és minden jóért. A tiltakozások egyike sem szólt még eddig a lelki terror alkalmazása elleni törvény meghozataláról. Mindenki elfelejti azt, hogy ha a munkavállalót nem védi egy hatásos mobbing ellenes törvény, akkor hiába küzdi ki a „jó bérét”, a lelki terror oldaláról sérülékeny marad. A szakszervezetek erőtlensége is innen eredeztethető. A lelkileg leterrorizált munkavállalók csoportjából álló tagság, sosem lesz igazán ütős.

Nincsenek megjegyzések: