2008. 11. 23.

Minden ember egyenlő!



1. A szakszervezetek foglaljanak állást a mobbing ellen. Határozottan emeljék fel a hangjukat, a munkahelyi pszichikai terrort ítéljék el nyilvánosan, és hivatalosan.

2. A politikai pártok szintúgy. Eddig még egy párt sem hirdetett harcot a munkahelyi lelki terror ellen, egy törvényjavaslatról sem hallottunk, amely ezt kívánná szabályozni és tiltani.

3. . Kérdéses munkahelyeken végezzenek évente, vagy kérésre a munkavállalók körében (összdolgozói szinten akár) anonim, beazonosíthatatlan („ikszelős”) közvélemény-kutatást, amely egy szűrés lenne, a lelki terror felmérésére.
Ezt kézbe vehetné vagy kezdeményezhetné egy emberjogi szervezet, ügyelne arra, hogy szabályosan folytatódjon. Az eredmény kiértékelése nyilvánosan a dolgozók előtt történjen. Fontos lenne, hogy a munkaadó figyelembe vegye a mintavétel eredményét, és eljárjon ahogy kell, messzemenőkig nem tévesztve szemelőt a munkavállalók érdekeit, és ha szükséges, személyi változtatást is véghezvigyen.



Úgy gondoljuk, a despota vezetési stílusnak az ideje már jócskán lejárt. Ideje lenne, a demokrácia játékszabályait figyelembe venni.

Nincsenek megjegyzések: